Dogecoin crash

De bekende ondernemer Elon Musk was gisteravond te zien in de show Saturday Night Live. Miljoenen mensen stemden af op het programma want Musk zou weer uitspraken doen over de Dogecoin. De verwachting was dat de koersen verder zouden stijgen maar het tegendeel gebeurde. Er vond na afloop een heuse crash plaats waarbij de koersen op een gegeven moment 40% zakten. De Dogecoin koers ging van 57 euro cent naar 35 cent maar herstelde zich nadien. De koers schommelt nu rond de 41 cent.

Wat de aanleiding precies was voor de Dogecoin crash? Wellicht het optreden van zijn moeder die in het programma zich afvroeg wat haar moederdag cadeau was. Toch geen Dogecoin vroeg ze aan haar zoon? Die echter bevestigde dat dit wel het geval was 🙂 Kennelijk waren veel mensen daarna bezorgd of de altcoin wel zo’n goede aankoop was. Het voelde alsof Musk de coin op de hak nam.

Whale van 20 miljard
De Dogecoin is destijds als een grap gestart maar is nu een serieuze business. Elke dag worden er miljarden dollars in verhandeld. Wie 1,5 jaar geleden instapte kon 1000 Dogecoin kopen voor 2 euro. Dat zou thans 400-570 euro opleveren. De munt wordt niet echt gebruikt door grote bedrijven. Enkele tientallen grote investeerders (whales) bezitten de meerderheid van de Dogecoin. Een grote mysterieuze partij heeft maar liefst 20 miljard aan Dogecoins. Elon Musk speculeerde dat dit de Amerikaanse financiële dienstverlener Robinhood was. Op het moment dat deze whales besluiten de coin te gaan verkopen dan zal de koers hard achteruit gaan.

Crypto kopen

Welke altcoins in 2021?
Ethereum kopen
Bitcoin kopen