Altcoins kopen Nederland

altcoins

Altcoins kopen Nederland

Altcoin is een samentrekking van de woorden ‘alternative’ en ‘Bitcoin’. Nadat de Bitcoin erg populair werd zijn er nog duizenden andere coins opgericht. Het merendeel van dit cryptogeld leidt een bestaan in de marge. De kunst is eigenlijk om zo vroeg mogelijk een altcoin te ontdekken die veel potentie heeft en een groei van duizenden procenten kan bewerkstelligen. Als jij altcoins kopen wilt in Nederland dan is het Nederlandse platform Bitvavo een betrouwbare keus. Zij rekenen slechts 0,25% aan kosten.

Welke altcoins?

Als je echt ervaren bent kun je altcoins kopen op buitenlandse beurzen die niet in Nederland te koop zijn. Door je licht op te steken op buitenlandse fora kun je zo wellicht een altcoin kopen die nog in de kinderschoenen staat. Bijvoorbeeld een munt die een duizendste van een euro waard is. Ben je minder ervaren en koop je liever iets in Nederland?

Ethereum kopen

Ethereum is de nummer 2 op de ranglijst van altcoins. De munt heeft volgens veel kenners veel potentie om fors verder te groeien. Er zijn ruim 115 miljoen Ethereum coins en dat is relatief weinig als je het vergelijkt met veel andere coins.

Ethereum timmert flink aan de weg met zijn platform. Grote ondernemingen zoals Amazon, Google, Microsotf, Citigroup, UBS, BNP Paribas en Anheuser-Busch Inbev gebruiken de blockchain van Ethereum voor hun business. In april 2024 is Ethereum toch wat teruggevallen in groei. Bitcoin heeft al een keer zijn hoogtepunt in 2021 verbroken en staat tussen de 64.000 – 65.000 euro. Ethereum staat tussen de 3000 en 3300 euro hetgeen een stuk verder is van zijn vorige hoogtepunt in 2021 (ruim 3700 euro).

Ripple

De Ripple is ook een bekende altcoin en er zijn er 45 miljard van in omloop met een maximum van 100 miljard. Zo een groot aantal drukt dan de prijs. Een Ripple is iets meer dan een euro waard en Ethereum doet op het moment bijna 3200 euro. Niet alleen het aantal speelt een rol maar ook wat je er mee kunt doen.