Ethereum kopen

Ethereum kopen

Ethereum kopen

Ethereum is de belangrijkste cryptocurrency na de Bitcoin. Het platform werd in 2013 ontwikkeld door de Russisch computerprogrammeur Vitalik Buterin. De digitale munt heet eigenlijk Ether maar iedereen noemt het cryptogeld Ethereum. Er zijn op het moment 115 miljoen stuks Ether in omloop.

Een prima keus voor Ethereum kopen is het Nederlandse platform Litebit. Na het invullen van je persoonlijke gegevens ontvangt je een email die je moet bevestigen. In je account is al een online wallet aangemaakt waarin je gekochte cryptomunten kunt bewaren. Voordat je daadwerkelijk van start kunt gaan moet wel eerst je ID geverifieerd worden. Dit doe je eenvoudig door de ID kaart te scannen met je mobiel. Het is namelijk wettelijk verboden om anoniem crypto te verhandelen. Naast je wachtwoord is het raadzaam om een tweede beveiliging in te stellen zoals 2FA. Geld storten en terug boeken gaat eenvoudig via IDEAL.

Ethereum koers stijgt reusachtig

In januari 2017 was de koers zo’n 8 dollar. Twaalf maanden later ging Ethereum door de magische grens van 1000 dollar gegaan! Degenen die toen zijn ingestapt hebben dus een enorme winst gepakt. De koers van Ethereum stond in april 2021 even op 3500 euro. De verwachting is dat dit in de toekomst hoger wordt omdat de blockchain van Ethereum zoveel potentie heeft. Tal van ondernemingen en banken werken inmiddels met deze blockchain.

Wallet beveiligen

Een wallet is een digitale portemonnee waar je de cryptocurrency in opbergt. Als je een account opent krijg je bij Litebit een online wallet met een duidelijk overzicht van al je cryptocurrency. Heb je nu een aanzienlijke waarde in de wallet zitten dan is het verstandig om de wallet beter te beveiligen. Dit kan met een zgn ‘Twee stap verificatie’ (Two Factor Authentication). Als je voor deze optie kiest dan dien je na het invullen van het wachtwoord ook een tweede code in te vullen (per sms of Google Authenticator). Na het invullen van de tweede code wordt er pas toegang verleend aan je wallet. Op deze manier kun je vertrouwd Ethereum kopen en stallen in je online wallet.

Crypto kopen

Bitcoin kopen
Ripple kopen
Cryptomunten kopen met IDEAL