Wallet

Als je cryptocurrency wilt kopen dan heb je een wallet nodig. Met deze portemonnees kun je geld versturen of ontvangen. Er zijn verschillende soorten wallets. Wat is nu de beste wallet?

Online wallet cryptocurrency

Als je een account aanmaakt bij een online exchange platform dan wordt er gelijk een online wallet aangemaakt. Dit is erg gemakkelijk want je kunt zo op een overzichtelijke manier zien welke cryptovaluta je bezit. Heb je nog niet veel ervaring met het handelen in cryptocurrency dan is een account bij Bitvavo een goede keus. Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandse Bank. De online wallet kun je beschermen met een tweede beveiliging zoals een two factor authentication (2FA) of een vingerprint scan.

Vanuit de online wallet kunt je bitcoins kopen maar ook Ethereum en nog tientallen andere cryptovaluta. De waarde van het cryptogeld loopt sterk uiteen. De goedkoopste cryptocurrency kosten nog geen cent terwijl de Bitcoin koers (in april 2024) bijna 70.000 dollar bedraagt!

Software wallet cryptocurrency

Met software wallet wordt bedoeld dat de wallet op je computer of mobiel is geïnstalleerd. Dit is op zich veiliger dan een online wallet want je hebt nu zelf de volledige controle over de wallet. Het spreekt voor zich dat een goede virusscanner vereist is en dat je voorzichtig bent met het downloaden van software op je pc. Een bekende en gratis software wallet is Trust Wallet. Deze wallet kun je vanuit de Playstore en Apple Store downloaden. Trust Wallet ondersteunt tientallen coins waaronder Bitcoin, Ethereum, ETC, Litecoin, Ripple, BNB, VET, Polkadot, Dogecoin en TRON.

Hardware wallet

De beste wallet is een hardware wallet die losgemaakt kan worden van je pc of mobiel. Een hardware wallet ondersteunt de belangrijkste cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. De bekendste hardware wallets zijn Trezor en Ledger. De duurste hardware wallets kosten enkele honderden euro’s. Vergeleken met een online wallet is dit wel een stuk intensiever om crypto op te slaan. Je mag geen kleine fout maken in het lange adres want anders ben je de crypto kwijt.