Dogecoin

shiba inu hond
De Dogecoin (DOGE) werd gelanceerd in december 2013. De cryptomunt heeft een opvallend logo met de kop van een Japanse Shiba Inu hond. De munt werd opgericht als een grapje maar is uitgegroeid tot een belangrijke speler. Er zijn ruim 129 miljard DOGE’s in omloop en dit aantal zal nog verder groeien. Het ligt daarom niet voor de hand dat de munt een hoge individuele waarde zal bereiken.

Koers Dogecoin

De koers bereikte in 2018 een hoogtepunt op 0,017 dollar om daarna terug te zakken naar 0,002 dollar. In februari 2021 steeg de cryptomunt sterk nadat de CEO van Tesla – Elon Musk – de Dogecoin had aangeprezen in enkele van zijn tweets. Zijn tweet op 1 april 2021 was: : “SpaceX is going to put a literal Dogecoin on the literal moon” Begin april 2021 stond de koers nog op 5 cent. Op 16 april ging de koers door het dak en steeg van 20 cent naar 36 euro cent. In mei 2021 werd 50 euro cent bereikt. Dit kwam mede omdat Elon Musk over de munt ging praten op 8 mei in een televisieshow. In november 2021 is de koers van de Dogecoin gezakt naar 23 cent.

Michael Novogratz is is miljardair en de CEO van Galaxy Investment Partners dat zich op cryptogeld richt. Hij heeft weinig vertrouwen in de Dogecoin omdat grote institutionele beleggers deze coin links laten leggen. Op een gegeven moment zal ook de kleinhandel en particulieren het geloof in de munt gaan verliezen.

Dogecoin kopen

De Dogecoin kun je kopen bij cryptobedrijf Litebit dat in Rotterdam is gevestigd. Een mooi (beter) alternatief is de look-a-like Shiba Inu die ook een grote rally achter de rug heeft. De Shiba Inu is een echte memecoin (voor de grap begonnen) en erg volatiel. Wie weet of de Shiba Inu nog enkele keren meer waard kan worden?

Crypto kopen

Bitcoin kopen
Ethereum kopen
Ripple kopen
Starten met Bitcoins kopen