Dogecoin

shiba inu hond
De Dogecoin (DOGE) werd gelanceerd in december 2013. De cryptomunt heeft een opvallend logo met de kop van een Japanse Shiba Inu hond. De munt werd opgericht als een grapje maar is uitgegroeid tot een belangrijke speler. In de toonaangevende CoinMarketCap bezet de Dogecoin op dit moment de 8e plek. Er zijn ruim 129 miljard DOGE’s in omloop en dit aantal zal nog verder groeien. Het ligt daarom niet voor de hand dat de munt een hoge individuele waarde zal bereiken.

Koers Dogecoin

De koers bereikte in 2018 een voorlopig hoogtepunt op 0,017 dollar. Daarna zakte de koers langzaam terug naar 0,002 dollar. In februari 2021 steeg de cryptomunt sterk nadat de CEO van Tesla – Elon Musk – de Dogecoin had aangeprezen in enkele van zijn tweets. Zijn tweet op 1 april 2021 was: : “SpaceX is going to put a literal Dogecoin on the literal moon” Begin april 2021 stond de koers nog op 5 cent. Op 16 april ging de koers door het dak en steeg van 20 cent naar 36 euro cent. Een dag later (17 april 2021) is de koers gezakt naar 22 euro cent. De koers is in mei 2021 opgelopen naar 50 euro cent. Dit komt mede omdat Elon Musk over de munt gaat praten op 8 mei in een televisieshow. Eind juli is de koers van de Dogecoin gezakt naar 17 cent. Het wachten is op een belangrijke stijging van de Bitcoin of een nieuwe (positieve) tweet van Musk. Dan zal de Dogecoin weer stijgen.

Michael Novogratz is is miljardair en de CEO van Galaxy Investment Partners dat zich op cryptogeld richt. Hij heeft weinig vertrouwen in de Dogecoin omdat grote institutionele beleggers deze coin links laten leggen. Op een gegeven moment zal ook de kleinhandel en particulieren het geloof in de munt gaan verliezen.

Dogecoin kopen

De Dogecoin kun je kopen bij cryptobedrijf Litebit dat in Rotterdam is gevestigd.

Crypto kopen

Bitcoin kopen
Ethereum kopen
Ripple kopen