Cryptocurrency kopen

Crytocurrency koers
Welke crytocurrency kopen om een maximaal rendement te halen? Dat is natuurlijk de grote vraag. In januari 2017 ging Bitcoin door de grens van 1000 dollar. Weinig mensen hadden toen voorzien dat dit in april 2021 meer dan 50.000 euro zou zijn. Waar is de grens? De meerderheid van de institutionele beleggers van zakenbank Goldman Sachs denkt dat de Bitcoin koers wel eens op kan lopen tot 100.000 dollar in 2021.

Waar cryptocurrency kopen?

Het meest gemakkelijk is een account aanmaken bij een online platform om zo de gewenste cryptocurrency te kopen. Er zijn legio wisselkantoren en brokers. Veel Nederlanders gaan naar Litebit dat in Rotterdam is gevestigd. Een paar belangrijke voordelen van crypto kopen bij Finst zijn het betalen met IDEAL en een online wallet voor al je cryptogeld. Dit zijn twee grote pluspunten als je weinig ervaring hebt en toch crypto wilt kopen. De site is in helder Nederlands zodat ook beginners direct kunnen starten. Finst heeft een kantoor in Amsterdam en is geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Je kunt er crypto kopen vanaf 1 euro.

Cryptocurrency

Er zijn honderden soorten cryptocurrency waar je in kunt beleggen. En dit aantal groeit maar door. Iedere maand komen er een paar nieuwe cryptomunten bij. Gerekend naar marktkapitalisatie staat de Bitcoin ver bovenaan. Een losse Bitcoin kost 41.500 euro in augustus 2021. Ethereum staat op de tweede plek (naar beurswaarde) en doet zo’n 2750 euro per stuk. De Cardano staat inmiddels op de derde plaats met een marktkapitalisatie van 77 miljard dollar.

Goedkope crypto kopen

De Bitcoin bereikte in april 2021 een nieuwe recordhoogte van 50.000 euro. Je kunt echter ook een stukje Bitcoin kopen zoals 0.1, 0.01 of zelfs 0.001 (een duizendste Bitcoin kost op het moment rond de 50 euro). Er zijn ook een paar bekende cryptomunten die nog goedkoop zijn met een waarde onder de 1 euro. De Ripple, Dogecoin zijn coins die minder dan een euro per stuk kosten.