Cryptocurrency kopen

Crytocurrency koers
Welke crytocurrency kopen om een maximaal rendement te halen? Dat is natuurlijk de grote vraag. In januari 2017 ging Bitcoin door de grens van 1000 dollar. Weinig mensen hadden toen voorzien dat dit in april 2024 meer dan 63.000 euro zou zijn. Waar is de grens? Een koers van 100.000 dollar leek ver weg een paar jaar geleden maar is nu toch een serieuze mogelijkheid geworden.

Waar cryptocurrency kopen?

Het meest gemakkelijk is een account aanmaken bij een online platform om zo de gewenste cryptocurrency te kopen. Er zijn in Nederland verschillende brokers. Veel Nederlanders gaan naar Bitvavo dat in Amsterdam is gevestigd en marktleider is. Een paar belangrijke voordelen van crypto kopen bij Bitvavo zijn het betalen met IDEAL en een online wallet voor al je cryptogeld. Dit zijn twee grote pluspunten als je weinig ervaring hebt en toch crypto wilt kopen. De site is in helder Nederlands zodat ook beginners direct kunnen starten.

Cryptocurrency

Er zijn honderen soorten cryptocurrency waar je in kunt beleggen. En dit aantal groeit maar door. Iedere maand komen er een paar nieuwe cryptomunten bij. Gerekend naar marktkapitalisatie staat de Bitcoin bovenaan. Een losse Bitcoin kost 63.500 euro in april 2024. Ethereum staat op de tweede plek (naar beurswaarde) en doet zo’n 3250 euro per stuk.

Goedkope crypto kopen

De Bitcoin bereikte in maart 2024 een nieuwe recordhoogte van 73.780 dollar. Je kunt echter ook een stukje Bitcoin kopen zoals 0.1, 0.01 of zelfs 0.001 (een duizendste Bitcoin kost op het moment rond de 65 euro). Er zijn ook een paar bekende cryptomunten die nog goedkoop zijn met een waarde onder de 1 euro. De Ripple, Dogecoin zijn coins die minder dan een euro per stuk kosten.