Ripple

De Ripple (XRP) is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire cryptocurrencies. Het bedrijf achter de digitale munt is Ripple Labs. Dit is een belangrijk verschil met overige cryptocurrency die juist gedecentraliseerd zijn. Een Ripple kopen kan met IDEAL.

Ripple koers

De Ripple koers bereikte een hoogtepunt in januari 2018 toen er 2,82 euro voor betaald werd. Daarna zakten de koersen van het cryptogeld naar beneden. De Ripple koers stortte in naar 24 cent in september 2018. Het dieptepunt was 15 euro cent in maart 2020. Toen de Bitcoin weer sterk steeg werden alle andere cryptomunten meegetrokken. De Ripple bereikte op 1 april 2021 een koers van 47 cent en stoomde diezelfde maand door naar 1,60 euro. In april 2024 kost een Ripple ongeveer 56 cent.

Rechtszaak

Het probleem van Ripple is een langdurige rechtszaak die de SEC (Securities & Exchange Commission) in 2020 tegen de eigenaars van het bedrijf had aangespannen. Ze zouden tokens hebben uitgegeven die niet aan de wettelijke eisen hadden voldaan. De SEC wil dat het bedrijf een boete betaald van 2 miljard dollar. De rechtbank moet daar later een oordeel over gaan vellen.

Ripple kopen

Ripple kopen kan bij het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Je kunt bij hun met IDEAL betalen. Met een paar klikken stort je geld of boek je het terug naar je bankrekening.

Cryptomunten

Starten met Bitcoin
Cryptomunten kopen met IDEAL