Cryptomunten kopen met Ideal

bitcoin kopen online

Hoeveel Nederlanders er beleggen in crypto weten we niet maar in 2018 waren het er al honderdduizenden. Het kan toen wat ingezakt zijn – de koersen daalden even – maar de laatste tijd is de animo weer groot. De Bitcoin koers knalde van nog geen 10.000 euro in oktober 2020 naar 50.000 euro in april 2021. Welk aandeel op de AEX kan daar tegenop? Steeds meer mensen maken de overstap: waar kun je cryptomunten kopen met Ideal?

Cryptomunten kopen met Ideal

Op het internet zijn veel online brokers maar als je ook met IDEAL wilt betalen dan is de keus heel wat meer beperkt. Een goede keus is het Nederlandse bedrijf Litebit dat in 2013 werd opgericht. Het is gevestigd in Rotterdam er er werken zo’n 50 medewerkers. In 2019 en 2020 wonnen ze de award Beste Crypto Broker. Een account maak je online aan. De meeste tijd zit in het verifiëren van gegevens. Crypto kopen is wereldwijd big business geworden en de overheid heeft de regels aangescherpt. Je identiteit moet bekend zijn, je mag niet anoniem cryptomunten kopen.

Bitcoin koers

Waar de Bitcoin koers gaat eindigen weet niemand met zekerheid. Jaren geleden voorspelden sommigen deskundigen al dat dit wel eens honderdduizenden dollars kon zijn. Daar werd wat meewarig over gedaan maar de Bitcoin koers is in april 2021 opgelopen naar 50.000 euro. Dit komt doordat grote ondernemingen zoals Tesla begonnen zijn met het opkopen van Bitcoin. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een elektrische Tesla auto af te rekenen in Bitcoins.

Instappen?

Wat is wijsheid: wachten totdat de koersen zakken of instappen? Het is mogelijk om een heel klein stukje te kopen of – als je meer geld kunt missen – een halve Bitcoin. Een ding is zeker, er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden. Er zijn er nu 19 miljoen in omloop. De digitale munt wordt dus steeds schaarser. Gelukkig zijn er ook alternatieve cryptomunten die veel goedkoper zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de Cardano. In december 2020 was de Cardano 15 cent waard was en in augustus 2021 is de coin gestegen naar 2,40 euro.