Cryptomunten kopen met Ideal

bitcoin kopen online

Hoeveel Nederlanders er beleggen in crypto weten we niet maar het er zijn er al honderdduizenden. De Bitcoin koers knalde van nog geen 10.000 euro in oktober 2020 naar 50.000 euro in april 2021. Thans in april staat de Bitcoin op 65.000 euro. Welk aandeel op de AEX kan daar tegenop? Steeds meer mensen maken de overstap: waar kun je cryptomunten kopen met Ideal?

Cryptomunten kopen met Ideal

Een goede keus is het Nederlandse bedrijf Bitvavo dat marktleider is in Nederland. Het is gevestigd in Amsterdam. Een account maak je in een mum van tijd online aan. Je vult je persoonsgegevens in en vervolgens scan je met je mobiel je ID-kaart. Je identiteit moet namelijk bekend zijn, je mag van de overheid (wereldwijd) niet anoniem cryptomunten kopen.

Bitcoin koers

Waar de Bitcoin koers gaat eindigen weet niemand met zekerheid. Jaren geleden voorspelden sommigen deskundigen al dat dit wel eens honderdduizenden dollars kon zijn. Daar werd wat meewarig over gedaan maar de Bitcoin koers is in maart 2024 opgelopen naar 67.000 euro. Dit komt doordat er Bitcoin ETF’s worden verkocht op de gewone beurs. Dit heeft de koers een grote impuls gegeven.

Instappen?

Wat is wijsheid: wachten totdat de koersen zakken of instappen? Het is mogelijk om een heel klein stukje te kopen of – als je meer geld kunt missen – een halve Bitcoin. Een ding is zeker, er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden. Er zijn er nu 19 miljoen in omloop. De digitale munt wordt dus steeds schaarser.