Starten met Bitcoins kopen

bitcoin munten
Bitcoin kent inmiddels bijna iedereen wel, hoe pak je het aan om om vertrouwd te starten met Bitcoins kopen?

Starten met Bitcoins kopen

Waar kun je het best beginnen met Bitcoins kopen? Als je voor de allergoedkoopste prijs (0,10%) wilt gaan + ervaren bent in crypto traden is het Chinese Binance een goede keus. Echter voor beginners zou ik het zeker niet aanraden. Terugboeken van je geld op Binance naar je Nederlandse bankrekening is erg lastig gemaakt. In Nederland hebben we Finst uit Amsterdam dat geregistreerd is bij De Nederlandse Bank. Ze zijn spotgoedkoop (0,15%) vergeleken met de Nederlandse concurrentie. Je kunt je geld eenvoudig overboeken met IDEAL. Een Bitcoin kopen is tegenwoordig erg duur maar je kan ook een stukje kopen zoals 0,1 of 0,01 Bitcoin of nog minder. Er is een geen minimumbedrag voor Bitcoin kopen bij Finst.

Wie is Finst? Het is een Nederlands bedrijf en opgericht door oud kernleden van DEGIRO. Dit beleggingsbedrijf staat bekend als prijsvechter met de laagste tarieven om te beleggen in aandelen.

Procedure – welke stappen?
Anoniem crypto kopen is verboden in Nederland. Bedrijven die crypto willen verkopen moeten geregistreerd zijn bij De Nederlandse Bank. Als je bij Finst een account opent wordt je gevraagd om je ID te laten checken. Dit kan gewoon online met je mobiel. Ook moet er een bankrekening worden gekoppeld aan het account en uiteraard is er een koppeling naar je mobiel. Kopen en en verkopen gaat het makkelijkst met de app. Als alles okay is bevonden dan kan je crypto gaan kopen. Munten die je koopt kan je bewaren in een gratis wallet in je account. Heb je geld nodig dan verkoop je je crypto in een paar klikken en boek je het geld terug naar je bankrekening. Starten met Bitcoins kopen is op deze wijze vertrouwd en gemakkelijk. Je kunt natuurlijk ook beginnen met een andere munt zoals Ethereum.

Waarom Bitcoin kopen?

Bitcoin heeft een fantastische rally achter de rug (van minder dan 1 cent naar 58.000 euro) en het eind lijkt nog lang niet in zicht. De 100.000 dollar grens kan wel eens in de eerste helft van 2022 worden beslecht en wat is daarna mogelijk? Onlangs zijn de eerste Bitcoin trackers (ETF) goedgekeurd op de Amerikaanse beurs waarmee gewone beleggers kunnen instappen in fondsen die de Bitcoin volgen. Als in de nabije toekomst ook grote institutionele beleggingsmaatschappijen mogen beleggen in de Bitcoin kan dit voor een enorme groei zorgen. Er zijn ook zogenaamde memecoins (die voor de grap zijn begonnen) zoals de Shiba Inu). Deze kunnen een erg hoog rendement in korte tijd opleveren maar zijn risicovol. Beginnen met Bitcoins of Ethereum is een vrij veilige keus met een goed rendement.

Bitcoin wallet

Als je een account opent is dit inclusief een wallet om je crypto te bewaren. Tegenwoordig slaan cryptobedrijven hun voorraad munten offline op. Dat wil zeggen in een hardware wallet die niet met het internet is verbonden. Het is dan voor hackers veel lastiger om cryptogeld weg te sluizen. Zelf kan je natuurlijk ook een hardware wallet kopen. Een bekende naam is Ledger die verschillende soorten wallets maakt. De Nano S kost ongeveer 60 euro en heeft prima reviews. Als je een hardware wallet koopt dan blijven je Bitcoins op het internet staan maar beheer jij als enigste de unieke toegangscode. Als je gebruik maakt van een online wallet dan beheert het cryptobedrijf de toegangscodes. Een hardware wallet is dus erg veilig. Het belangrijkste nadeel is dat je de code niet kwijt moet raken. Er zijn genoeg gevallen bekend van mensen die duizenden Bitcoins bezitten maar de toegangscode van hun wallet kwijt zijn. In dat geval ben je dus ook je geld kwijt.

Bitcoin geschiedenis

De Bitcoin werd gemaakt in 2009 en in de beginjaren was er erg weinig handel in de cryptomunt. Wereldbekend is het verhaal van iemand uit Florida die in 2010 tienduizend Bitcoin betaalde voor 2 pizza’s :). De koers is toen langzaam op gaan lopen. Pas in 2017 werd de grens van 1000 dollar gehaald. Vooral het afgelopen jaar (van november 2020 – november 2021) is de koers geëxplodeerd van 12.000 euro naar 58.000 euro. Eerder dit jaar werd sceptisch gedaan over voorspellingen dat de Bitcoin 100.000 dollar waard zou zijn op het einde van 2021.

Tags: starten met Bitcoins kopen, eerste keer BTC kopen, 250 euro in Bitcoin investeren, Veilig bitcoin kopen en verkopen, Cryptomunten kopen met Ideal