Shiba Inu

Shiba Inu, ook bekend als SHIB, werd in augustus 2020 gecreëerd door een anonieme persoon of groep bekend als “Ryoshi”. Net als Dogecoin, wordt het beeld van een Shiba Inu hond gebruikt.

Gigantische voorraad met coins
Shiba Inu heeft een enorme voorraad van één quadriljoen tokens en een deel daarvan is opzettelijk verbrand of vernietigd om schaarste te creëren en de waarde te verhogen. Een quadriljoen is 1000 x 1 triljard (is weer 1000 x miljard).

Sterke community
De Shiba Inu-community, ook wel de “SHIBArmy” genoemd, is zeer actief in het promoten van de munt en het ondersteunen van diverse projecten binnen het ecosysteem, zoals een gedecentraliseerde exchange genaamd ShibaSwap.

Shiba kopen?

Degenen die vroeg zijn ingestapt hebben een mooie winst gemaakt. Er zijn verhalen van mensen die veel geld hebben verdiend. Een magazijn chef in Engeland was er op tijd bij en kocht in 2020 voor 7000 euro aan Shiba Inu en hij is nu bijna miljonair.

Volatiel

De Shiba Inu heeft veel concurrentie gekregen van andere meme coins maar is nog steeds een gewilde munt die in de top 15 staat van cryptogeld. De coin is vaak behoorlijk volatiel wat wil zeggen dat je er een behoorlijke koerswinst mee kan maken op 1 dag. Tien tot twintig procent stijging is niet ongewoon.

Flippen

Omgekeerd kan natuurlijk ook, je verliest er die dag flink mee. Het geld is natuurlijk niet echt verloren. Je zal dan weer moeten wachten totdat de koers weer ver genoeg omhoog is om eventueel het verlies goed te maken. Ten opzichte van een paar jaar geleden is de koers wel achteruit gegaan. Het lijkt op dit moment niet een investering voor de lange termijn. Maar meer om te flippen op korte termijn.

Shiba Inu kopen op Bitvavo (geregistreerd bij De Nederlandse Bank)
Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS) (wat is het verschil?)