Ethereum meer dan 4000 dollar

Ethereum (ETH) schoot vandaag (10 mei 2021) door de grens van 4000 dollar. Dit is bijna 3300 euro. De digitale munt zet zijn opmars voort en groeit gestaag door. Een week geleden stond de koers van Ethereum nog op 2589 euro. Het bedrijf zou nu zo’n 250 miljard euro waard zijn.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het zo goed gaat met Ethereum. Steeds meer bedrijven maken namelijk gebruik van de blockchain van Ethereum. Wereldwijd worden tal van applicaties gebouwd – Decentralized Finance (DeFi) die opereren op de verschillende blockchains van het cryptogeld. De blockchain van Ethereum is een van de favorieten ook omdat er binnenkort een grote update komt. Straks kunnen er wel 100.000 transacties per seconde plaats vinden. Ook de Europese Investeringsbank (EIB) gaat obligaties uitbrengen op de blockchain van ETH. Al deze zaken stuwen de digitale coin tot een hogere waarde.

Vooruitzichten 2021

Veel analisten zijn verbaasd over de stevige vooruitgang en hadden een doorbreking van de 4000 dollar pas in de zomer verwacht. De koers van de Bitcoin daarentegen blijft onder de 50.000 euro hangen.

De meeste deskundigen zijn optimistisch over de koersen van crypto voor het komende jaar. Een verdubbeling van de koers lijkt best aannemelijk. Goldman Sachs gaan binnenkort derivaten van de Bitcoin aanbieden. Klanten kunnen dan speculeren of de prijs van de Bitcoin stijgt of zakt. In 2024 zijn Bitcoin ETF’s toegelaten door de SEC. Deze gaven de Bitcoin direct een sterke impuls, de koers groeide met tientallen procenten.