ADA Cardano

De altcoin Cardano (ADA) staat in een positief daglicht. De munt kon je in december 2020 nog kopen voor 15 cent en klom in mei 2021 naar €1.88 euro. Na de crypto crash in mei zakte de Cardano terug naar 1,07 euro. In september 2021 klom de koers naar €2.56 euro. Na de hard fork ging de koers terug onder de twee euro en in november 2022 staat de koers op 43 cent. De cryptokoersen stijgen deze week fors omdat er geruchten zijn dat China wil gaan versoepelen na het Chinees Nieuwjaar (in 2023).

Cardano i.p.v Bitcoin?

Elektrische autofabrikant Tesla stopte met het accepteren van Bitcoin. Elon Musk kwam daarmee terug van zijn besluit in februari 2021 waarmee hij de koers van Bitcoin juist een boost gaf. De Bitcoin slurpt enorm veel energie en is daarmee bepaald niet milieuvriendelijk. Musk zoekt naar alternatieven maar hij noemt niet duidelijk een crypto bij naam. Beleggers interpreteren zijn woorden als een aanbeveling voor de Cardano. Deze coin gebruikt slechts 1% van de energie die de blockchain van de Bitcoin nodig heeft. De Cardano profiteert van de toestroom van beleggers en wordt steeds meer gezien als een serieuze concurrent voor de blockchain van Ethereum.

ADA Cardano kopen

ADA Cardano kun je kopen bij Litebit. Geld storten en terug boeken gaat via IDEAL. Litebit is geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB).

Koers ontwikkeling

Er zijn 45 miljard coins Cardano beschikbaar. Ter vergelijking: er zijn maximaal 21 miljoen Bitcoins (BTC) en 115 miljoen Ethereum (ETH) in omloop. Doordat er veel meer ADA coins zijn zal de koers ETH en BTC niet evenaren. Deskundigen denken wel dat ADA 5-10 euro gaat halen en wellicht nog een stuk hoger. Het project is immers veelbelovend en er veel vraag naar bij bedrijven. De Cardano is een van de belangrijkste cryptomunten geworden (na de Bitcoin en Ethereum) met een marktkapitalisatie van tientallen miljarden dollars.