ADA Cardano

De altcoin Cardano (ADA) stond al in een positief daglicht en vandaag (15 mei 2021) zet de munt weer een flinke stap naar boven. De koers is 20% hoger in een dalende markt waarbij Ethereum en Bitcoin bijna 5 procent in de min staan. De koers van Cardano staat op het moment op €1.88 euro.

Cardano i.p.v Bitcoin?

Elektrische autofabrikant Tesla stopt met het accepteren van Bitcoin. Elon Musk komt daarmee terug van zijn besluit in februari 2021 waarmee hij de koers van Bitcoin juist een boost gaf. De Bitcoin slurpt enorm veel energie en is daarmee bepaald niet milieuvriendelijk. Musk zoekt naar alternatieven maar hij noemt niet duidelijk een crypto bij naam. Beleggers interpreteren zijn woorden als een aanbeveling voor de Cardano. Deze coin gebruikt slechts 1% van de energie die de blockchain van de Bitcoin nodig heeft. De Cardano profiteert van de toestroom van beleggers.

ADA Cardano kopen

ADA Cardano kun je kopen bij een buitenlandse beurs of in Nederland bij Bitvavo dat een eigen exchange platform heeft en slechts 0,25% aan kosten rekent. Nieuwe klanten hoeven de eerste week over 1000 euro geen handelskosten te betalen. De Cardano is ook te koop bij Litebit en Bitcoinmeester.
Geld storten en terug boeken gaat via IDEAL. Alle drie de bedrijven zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB).

De munt kon je in december 2020 nog kopen voor 15 cent en heeft inmiddels een grote stijging achter de rug. Er zijn 45 miljard coins beschikbaar. Ter vergelijking: er zijn maximaal 21 miljoen Bitcoins (BTC) en 115 miljoen Ethereum (ETH) in omloop. Doordat er veel meer ADA coins zijn zal de koers ETH en BTC niet evenaren. Deskundigen denken wel dat ADA 5-10 euro kan halen en mogelijk nog een stuk hoger. Het project is immers veelbelovend en er veel vraag naar bij bedrijven.