NFTS

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: Non-fungible token (NFT). Het is in korte tijd een grote hype geworden (net als cryptogeld) en het heeft veelbelovende vooruitzichten. Een altcoin is een betaalmiddel. Een token is eigenlijk een sleutel met een unieke cijfer- of lettercombinatie en staat voor een bepaald digitaal item wat je kan kopen of verkopen.

NFT – CryptoPunks

Artiesten en kunstenaars zijn al volop bezig om digitale kunst te verkopen. Het meest bekende project is CryptoPunks dat uit 10.000 unieke afbeeldingen bestaat van punks. Elk plaatje kan je kopen en weer verhandelen. De prijzen voor een Cryptopunk plaatje zijn erg hoog. De gemiddelde bieding voor een afbeelding was het afgelopen jaar 35 ETH (meer dan 100.000 dollar).

Walvissen

Een 12-jarig jongetje dat goed kan programmeren dacht waarschijnlijk dat kan ik ook toen hij CryptoPunks zag. Hij maakte een setje digitale afbeeldingen van walvissen: Weird Whales. Het resultaat was niet verkeerd; het leverde bijna 300.000 dollar op.

Dj verkoopt concert

De Nederlandse Dj Don Diablo heeft zijn digitale concert Destination Hexagonia als NFT verkocht. Het leverde hem 1 miljoen euro op.

Crypto kopen

Cryptocurrency kopen
Crypto kopen bij Bitvavo (marktleider in Nederland)