Cardano Ethereum killer

Zal Cardano de Ethereum killer worden? Cardano timmert de laatste tijd flink aan de weg. In april 2021 werd al een update uitgevoerd. De volgende (verlate) update Lorenzo is gepland half september 2021. Lorenzo zal het mogelijk maken dat er smart contracts verhandeld worden op de blockchain van Cardano. Op het moment is Ethereum de leidende partij met smart contracts. Cardano heeft een snel netwerk met een laag energieverbruik en kan een serieuze concurrent worden voor Ethereum.

Smart contracts
Een smart contract is een overeenkomst tussen verschillende partijen die vastgelegd wordt op de blockchain. Dit kunnen overeenkomsten zijn van zeer uiteenlopende aard. Van een particuliere verkoop tot aan grote transacties tussen bedrijven. Het smart contract checkt iedere keer of aan alle voorwaarden in het contract is voldaan. Als alles goed is zal de koop/verkoop uitgevoerd worden.

In de praktijk zullen straks vooral financiƫle dienstverleners actief zijn met smart contracts. Maar in de toekomst zullen zeker ook consumenten hun zaken afhandelen met smart contracts. Als je wel eens geld overmaakt naar het buitenland dan weet je dat de banken hier een fikse commissie voor rekenen. Een smart contract is niet alleen snel maar ook veel goedkoper.

Bitcoin Lightning Network
Bitcoin kan natuurlijk niet achterblijven en heeft het Lightning Network als extra laag op zijn blockchain toegevoegd. Marktpartijen doen echter liever zaken op de blockchain van Ethereum vanwege de hogere snelheid, lagere kosten en veiligheid. Bitcoin is nog steeds de leider in de cryptowereld maar zijn marktkapitalisatie is niet meer zo dominant als vroeger. De andere altcoins harken steeds meer geld binnen van beleggers. Cardano staat inmiddels op de derde plaats in de ranglijst van marktkapitalisatie.

ADA Cardano kopen

Cardano de Ethereum killer? Dat zullen we de komende jaren zien. Hoe het ook afloopt, veel beleggers zijn positief over de prestaties van Cardano en verwachten een fiks hogere koers. Deze zal niet zo hoog zijn als van Ethereum om de eenvoudige reden dat er 45 miljard coins Cardano zijn en maar 115 miljoen van Ethereum (390 x zoveel). De Return on investment (ROI) zal waarschijnlijk wel hoger zijn als je nu instapt. ADA Cardano kun je kopen bij Bitvavo. Geld storten en terug boeken gaat via IDEAL. Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB) en is het grootste crypto platform in Nederland.