Crypto kopen met Paypal

Bitcoin accepted
Is crypto kopen met Paypal mogelijk? Een kort antwoord is ja maar alleen in Amerika. Deze dienstverlening is nog niet beschikbaar buiten Amerika. Ze zijn er wel mee bezig. De planning is om dit te realiseren in de eerste helft van 2021.

Crypto kopen met Paypal

Sinds kort kunnen Amerikanen Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin kopen via hun Paypal rekening. Er zijn wel een aantal (grote) beperkingen. Allereerst kan de crypto die via Paypal is aangekocht niet verhuisd worden naar een externe partij. Je kunt niet een verhuizing in gang zetten naar een andere wallet. Als koper ben je de eigenaar maar de private key (die nodig is voor de verhuizing) houdt Paypal zelf. Bovendien moet je de crypto betalen met geld dat op je Paypal rekening staat (of je aangekoppelde bankrekening), je kunt geen creditcard gebruiken. Je mag maximaal 20.000 dollar besteden aan een aankoop. Dit bedrag is tevens het maximum in een week. In 12 maanden tijd mag men maximaal 50.000 dollar uitgeven aan crypto kopen. De aan- en verkopen zijn in dollar.

Reverse policy
Paypal staat bekend om zijn soepele reverse policy. Als je claimt dat je een goed niet hebt ontvangen dan wordt het geld van de aankoop teruggestort. Crypto kopen echter valt hier niet onder. Dit staat in hun voorwaarden. Heb je Bitcoin aangekocht via Paypal dan komt dit in je persoonlijke Paypal account terecht. Heb je spijt van de aankoop of geld nodig dan kan de Bitcoin direct weer verkocht worden tegen de marktprijs. Een mogelijk verlies is voor eigen rekening. In geval van fraude liggen de zaken anders. Je bent dan niet verantwoordelijk voor mogelijke aan- en verkopen van crypto.

Betalen met Bitcoin op Paypal

De volgende stap is straks het betalen wereldwijd met Bitcoin op je Paypal rekening. Er zijn al miljoenen zaken die Bitcoin accepteren. Als een bedrijf als Paypal mee gaat doen dan zal dit waarschijnlijk een grote impuls geven aan de crypto koersen. De transacties zijn bij Bitcoin langzaam en behoorlijk hoog. Daarom is men bezig met het opzetten van een Lightning Network dat transacties snel en goedkoop moet maken. Het systeem is echter nog niet af voor het grote publiek. Vooral de gebruiksvriendelijk moet verbeterd worden.

Crypto kopen met IDEAL

Een account openen bij het Nederlandse Litebit is een kwestie van een paar stappen. De meeste tijd zit in de verificatie van je ID. Hiervoor dien je je ID-kaart te scannen met de Litebit app. Litebit heeft een kantoor in Rotterdam en is geregistreerd bij De Nederlandse Bank. In je overzichtelijke account is een persoonlijke wallet met ruimte voor tientallen soorten cryto. Bekende crypto met een goedkope prijs zijn o.a de Verge (4 cent) en de Ripple (90 cent). Aankopen, verkopen, storten en terugboeken van geld gaat snel via de app die gekoppeld is aan IDEAL of je creditcard.