Verge

blockchain verge
De Verge (XVG) werd in 2014 ontwikkeld en heette destijds Dogecoindark (er is ook een Dogecoin). In 2016 werd de naam veranderd in Verge.

Anoniem betalen

De Verge is ontwikkeld met het oog op privacy. Je kunt met de munt anoniem blijven. Met de Wraith Protocol kunnen gebruikers kiezen of ze anoniem willen blijven of dat de transactie zichtbaar is in de blockchain. Men kan dus kiezen of een betaling openbaar is of anoniem. Tel hierbij op de hoge transactie snelheid en de lage kosten. Veel beleggers hebben vertrouwen gekregen in het project van de Verge.

Koers Verge

Op 24 december 2017 bereikte de koers een hoogtepunt van 24 cent. Hierna zakte de koers weg. Een jaar geleden was de Verge 0,002 waard. In 2021 is de koers sterk gestegen naar 0,04 cent. Verge kopen kan eenvoudig bij het Nederlandse Litebit. Als je er een account aanmaakt dan beschik je direct over enkele tientallen persoonlijke wallets waarin je het cryptogeld kunt opbergen. Met de Google Authenticator kun je een extra beveiliging instellen.

Belangrijkste cryptomunten

De Bitcoin en Ethereum zijn de twee belangrijkste cryptomunten. Deze zijn in 2021 wel veel duurder geworden. Een alternatief is Ripple kopen die thans een koers heeft van 84 cent en voldoende potentie om flink te stijgen.