Coinmerce

De cryptocurrency broker Coinmerce is een bekende naam binnen de cryptowereld. Het bedrijf komt uit Nederland, maar is actief in verschillende Europese landen. Het doel van het cryptobedrijf is om de cryptovaluta voor iedereen toegankelijk te maken. De applicatie van Coinmerce biedt dan ook alle mogelijke functies aan, waardoor men ook onderweg nog kan handelen in cryptomunten. Het is ook mogelijk om het platform te openen op de desktop. In deze review kom jij meer te weten over de betrouwbaarheid, het assortiment en de betaalmethodes bij de broker Coinmerce.

Ideaal platform voor beginnende cryptohandelaren

De broker Coinmerce werd in 2017 opgericht door een tweetal Nederlandse ondernemers. Het doel van het cryptobedrijf was simpel, de cryptowereld naar de normale burger brengen. Het begon allemaal met één overzichtelijke applicatie, geschikt voor smartphones en tablets. Het platform doorging diverse verbeteringen, waardoor het nog eenvoudiger werd gemaakt om cryptomunten aan te schaffen. Een minpuntje is wel dat de transactiekosten hoog kunnen uitvallen.

Betrouwbaarheid van Coinmerce

Het hoofdkantoor van Coinmerce is gevestigd in Amstelveen. Het cryptobedrijf heeft daarnaast ook een eigen winkel geopend in het Stadshart Amstelveen, waar men terecht kan voor vragen of een helpende hand. Coinmerce staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De reviews van de gebruikers zo positief, wat mede komt door het ruime assortiment en de professionele klantenservice van de broker. Het platform van de broker maakt gebruik van de zogeheten ‘SSL-technologie’. Hierdoor kan de gebruiker veilig transacties uitvoeren. De persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen, dus daar hoeft de gebruiker zich geen zorgen over te maken. Er worden ook met grote regelmaat testen uitgevoerd, zodat eventuele hackers buiten de deur kunnen worden gehouden. De cryptomunten zijn offline opgeslagen, wat het voor hackers onmogelijk maakt om deze nog te kunnen stelen.

Aanbod van Coinmerce

Het huidige aanbod van Coinmerce bestaat uit ruim 140 verschillende cryptomunten en tokens. Er verschijnen regelmatig nieuwe cryptovaluta op het platform. Vanzelfsprekend kan men de bekendste cryptocurrency aanschaffen, zoals de Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en de Cardano. De minder bekende altcoins kunnen ook interessant zijn voor de investeerder, waaronder de Swipe, Power Ledger, REEF, Ardor en de StormX. Het team van Coinmerce luistert ook goed naar de meningen van de klanten, waardoor er ook vrij onbekende altcoins snel worden aangeboden. Een gebruiker kan naar de homepage gaan van Coinmerce en op ‘coins’ klikken. Het totale aanbod verschijnt op het scherm, inclusief de real-time koers.

Betalen met iDeal

Aangezien de crypto broker is gevestigd in Nederland, worden er ook bekende betaalsystemen aangeboden. De investeerder kan eenvoudig een storting verrichten met iDeal. De betaling komt direct aan bij de broker. Het is ook mogelijk om te betalen met een bankoverschrijving, Mastercard, VISA, Bancontact, Sofort en GiroPay. Later in dit artikel kom jij meer te weten over de betaalmogelijkheden en de eventuele kosten.

Klantenservice van Coinmerce

De klantenservice van de broker Coinmerce is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. De klant kan contact opnemen via de live chatfunctie, mail, Telegram en Facebook Messenger. Vanzelfsprekend gaat het om een Nederlandstalige klantenservice. Daarnaast is er op het platform nog een handige lijst terug te vinden met veelgestelde vragen, bijvoorbeeld over de betaalmogelijkheden, de kosten en het registratieproces.

Transactiekosten

De transactiekosten bij de broker Coinmerce staan niet vast en kunnen dus per transactie verschillen. De fee hangt af van de grootte van de order, maar ook het volume. De trading fee beginnen bij 0,4% en kunnen oplopen tot 2,50%. Dat is fors, aangezien de kosten bij exchanges zoals Bitvavo (maximaal 0,25%) en Bitcoin Meester (maximaal 1,00%) een stuk lager zijn. Echter kunnen er ook nog transactiekosten om de hoek komen kijken bij een aankoop of een verkoop.

Wallet van Coinmerce

Een gebruiker van de diensten van Coinmerce kan ook een geïntegreerde crypto-wallet gebruiken. Je zal wel eerst een eigen account moeten aanmaken, maar daarna kan jij de cryptomunten gewoon opslaan bij de broker. Hierdoor kan jij net wat sneller en gemakkelijker gaan handelen in de munten. Daarnaast biedt het platform ook een handig overzicht en kan jij op ieder moment de waarde van de cryptovaluta bekijken. Het is ook mogelijk om een deel of alle gekochte cryptomunten te verplaatsen naar een eigen wallet. Mocht een hacker toeslaan bij Coinmerce, dan staan jouw munten alsnog veilig opgeslagen. Je kan bijvoorbeeld een hardware wallet aanschaffen bij één van de webshops.

Coinmerce app

De cryptoliefhebber kan vanzelfsprekend inloggen via de website van Coinmerce. Echter gaat het bedrijf ook mee met de tijd en is er een Coinmerce applicatie beschikbaar. De app is gratis te downloaden, zowel op iOS als Android. De applicatie is beschikbaar voor de smartphone en een tablet. De applicatie biedt veel mogelijkheden, zo kan men ook crypto kopen en verkopen.

Geld storten

De gebruiker van het Coinmerce platform zal eerst geld op zijn account moeten storten om cryptomunten te kunnen kopen. Er zijn meerdere betaalmethodes beschikbaar, waaronder ook Bancontact voor de Belgische klanten en GiroPay voor de Duitse investeerders. Hieronder hebben wij de bekendste betaalsystemen genoteerd:

– iDeal
De snelste manier om geld te storten bij Coinmerce is met iDeal. Het bekende betaalsysteem is uitermate snel, aangezien het bedrag gelijk op jouw account verschijnt bij de broker. Een storting met iDeal is niet gratis, namelijk 0,30 euro per betaling. Dat geldt voor zowel stortingen met lage en hoge bedragen.

– Bankoverschrijving
Een gebruiker dient zijn Coinmerce-account te koppelen aan een bankrekeningnummer. Dat is verplicht gesteld. Zodra jij besluit munten te verkopen bij de broker, dan zal het geldbedrag op het desbetreffende rekeningnummer worden gestort. Het is ook mogelijk om geld te storten met een bankoverschrijving. Een groot voordeel is dat een dergelijke transactie gratis is. Echter duurt het wel maximaal twee werkdagen voordat het bedrag op het account staat. Een medewerker dient de transactie goed te keuren, daarna staat het bedrag op het account.

– VISA en Mastercard
Een geldbedrag storten is eventueel ook mogelijk met een creditcard, namelijk met VISA en Mastercard. Het is ook gelijk de duurste betaalmethode. Er zal 3,5% transactiekosten in rekening worden gebracht.

Limieten

Er gelden vanzelfsprekend ook enkele limieten bij Coinmerce. Het gaat om een drietal levels. Het eerste level loopt op tot 500 euro per week, de gebruiker dient zijn bankrekeningnummer te verifiëren. Het tweede level bedraagt 60.000 euro per week, maar daarvoor moet wel eerst het ID-bewijs worden verifieerd. De gebruiker dient voor het laatste level eerst alle persoonsgegeven te verifiëren en kan vanaf dat moment onbeperkt handelen bij Coinmerce.

Crypto kopen

Bitvavo Nederlandse broker
Cryptomunten kopen met Ideal