Crypto crash januari 2022

Nadat de cryptokoersen al een behoorlijke daling maakten in december 2021 lijkt er nu een echte crypto crash op komst. Vier weken geleden stond de Bitcoin nog op iets meer dan 45.000 euro maar op 24 januari 2022 is de koers afgegleden onder de 30.000 euro. Een hoop kopers die in de herfst en winter van 2021 instapten zullen verlies maken op hun investeringen. De Bitcoin bereikte een paar maanden geleden nog bijna 57.000 euro.

Oekraine – Rusland
Een reden die (mijn inziens) te weinig in het nieuws komt is de naderende oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Deze strijd zal niet alleen veel mensenlevens gaan kosten maar zal zeker een grote impact hebben op de economie en de koersen.

Bodem
Er zijn allerlei steungrenzen die houvast zouden moeten geven maar in de praktijk verliezen de cryptomunten veel terrein. Belangrijke redenen die je leest zijn de inflatiebestrijding en strengere wetten wereldwijd tegen crypto. Nu de inflatie hoog is worden steunprogramma’s afgebouwd. Grote beleggers zoeken veilige havens voor hun geld. Crypto en technologische aandelen horen daar niet bij. Waar ligt straks de bodem? Van de optimistische geluiden van 100.000 dollar voor een Bitcoin is weinig over op het moment. Toch denk ik dat de kansen op een gegeven moment zullen keren en er nieuwe hoogtepunten zullen worden gezet. Zal dit gebeuren in 2022?