Ripple stijgt weer

De Ripple stijgt weer, en hoe! De digitale munt stond op 1 januari 2021 op 18 euro cent. Na een geleidelijke stijging tot 47 cent op 5 april is de cryptomunt door het dak gegaan. In iets meer dan een week is de Ripple doorgestegen naar 1,61 euro. De hoogste koers bereikte de Ripple in 2018 toen de koers op bijna 3 euro lag. Geruchten over een Amerikaanse belastingverhoging op crypto deden de koersen inzakken.

Ripple koers 1000 dollar?

Van de Ripple zijn 100 miljard cryptomunten uitgegeven. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de Ripple koers erg hoog zal worden. Ter vergelijking: de Bitcoin zal uit maximaal 21 miljoen stuks bestaan.

Een andere zaak die al een tijdje speelt is dat de US Security and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak heeft ingediend tegen twee leidinggevenden van Ripple. Zij zouden ongeregistreerde tokens hebben verkocht voor 1,3 miljard dollar. Dit drukte de koers.

Er zijn nu openbare documenten opgedoken waarin de SEC echter zou verwijzen naar de Ripple als digital currency. Dit doet bij Ripple de hoop leven dat ze de rechtszaak gaan winnen. Om die reden is vermoedelijk de koers hard gestegen. Als de rechtszaak echter verloren gaat zal dit wel eens een domper voor de koers kunnen betekenen. UPDATE: in 2024 eist de SEC 2 miljard boete. De rechter moet later beslissen over de hoogte van het bedrag.

Ripple & XRP

RippleNet is opgezet is om snel en efficiĆ«nt internationale betalingen te doen op een goedkope wijze. Hiervoor worden de tokens XRP gebruikt. Als je bij een traditionele bank (of Paypal) een internationale betaling moet doen dan ben je nogal wat geld kwijt aan de omwisseling van euro – dollar – euro. Eind december 2020 werd Bank Of America klant van RippleNet en ook dit heeft een goede invloed op de huidige koers.
Ripple kopen