Kraken down

Kraken is een van de grootste Bitcoin beurzen ter wereld. Ze hadden aangegeven dat ze een paar uur in onderhoud zouden gaan maar na 48 uur is Kraken nog steeds down. Er is een softwarefout ontdekt (elusive bug) die eruit moet voordat de beurs weer open kan. Op de status pagina is vermeld dat de fondsen veilig zijn. Toch maken veel beleggers zich ernstige zorgen. Is het een gewone softwarefout of is Kraken misschien gehackt? (Update: Kraken ging toch weer open na 72 uur zonder problemen. Dit tot opluchting van de klanten).

Offline wallets (update)
Tegenwoordig slaan cryptobedrijven het grootste deel van hun cryptogeld offline op. Deze wallets zijn niet verbonden met het internet waardoor geen crypto buit gemaakt kan worden mochten ze gehackt worden.

Mt. Gox

De afgelopen jaren werden al diverse grote exchange platforms getroffen door hackers. In 2014 werd Mt. Gox gehackt. Die was op dat moment de grootste Bitcoin beurs ter wereld. Zo’n 750.000 Bitcoins werden toen gestolen. Ook bij Mt. Gox was sprake van een bug en een hoop geheimzinnigheid voordat het echte nieuws naar buiten kwam. De koers van de Bitcoin daalde destijds drastisch naar 100 dollar toen bleek dat er een grote inbraak had plaats gevonden. Eind januari 2018 werd bekend dat de Japanse beurs Coincheck was gehackt.

Cryptostocks

Cryptomunten kopen met IDEAL
Ethereum kopen
Ripple kopen