Kraken down

Kraken is een van de grootste Bitcoin beurzen ter wereld. Ze hadden aangegeven dat ze een paar uur in onderhoud zouden gaan maar na 48 uur is Kraken nog steeds down. Er is een softwarefout ontdekt (elusive bug) die eruit moet voordat de beurs weer open kan. Op de status pagina is vermeld dat de fondsen veilig zijn. Toch maken veel beleggers met een online wallet zich nu ernstige zorgen. Is het wel een gewone softwarefout of is Kraken misschien gehackt? (Update: Kraken ging toch weer open na 72 uur zonder problemen. Dit tot opluchting van de klanten).

Mt. Gox

De afgelopen jaren zijn al diverse grote exchange platforms getroffen door hackers. In 2014 werd Mt. Gox gehackt. Die was op dat moment de grootste Bitcoin beurs ter wereld. Zo’n 750.000 Bitcoins werden gestolen van klanten met een online wallet. Later bleek dat de dieven al twee jaar toegang hadden tot het systeem. Ook bij Mt. Gox was sprake van een bug en een hoop geheimzinnigheid voordat het echte nieuws naar buiten kwam. De koers van de Bitcoin daalde destijds drastisch naar 100 dollar toen bleek dat er een grote inbraak had plaats gevonden. Eind januari 2018 werd bekend dat de Japanse beurs Coincheck was gehackt.

Kraken reviews

De reviews voor Kraken zijn niet best. Op Trustpilot staan 200 reviews. Zo’n 84% van de gebruikers geeft 1 ster (uit 5) en beoordeelt het exchange platform als zeer slecht. De 94 beoordelingen op Cryptocompare geven gemiddeld 2 sterren (uit 5). Algemene klachten zijn: geld komt niet aan in account, slechte klantenservice, trage servers die het traden lastig maakt. Exchange platform Gatehub heeft soortgelijke negatieve reviews. Een stuk beter zijn de ervaringen met het Chinese Binance.