ESG Bitcoin

ESG staat voor Environmental, Social, and Governance. In het televisieprogramma Dragons Den promoten mensen hun uitvinding of product voor een select groepje succesvolle zakenmensen. Als ze er iets in zien dan investeren ze geld in ruil voor aandelen. In Amerika hebben ze Shark Tank. Zakenman Kevin O’Lear is daar de ster van het programma. Hij denkt dat wanneer de Bitcoin voldoet aan de ESG voorwaarden dat er dan een stroom van geld naar de Bitcoin en Ethereum zal vloeien.

Duurzaamheid & Bitcoin

Elon Musk had het deze week er al over: de Bitcoin moet duurzamer worden. De munt slurpt nu enorm veel energie. Miners bevinden zich hoofdzakelijk in China waar de stroomkosten laag zijn. Omdat China de mining farms wil gaan verbieden zullen ze uitwijken naar andere regio’s waaronder Texas. Musk wil dat er een Amerikaanse Mining Council wordt opgericht en dat er straks groene stroom zal worden gebruikt om de Bitcoin te minen. Kevin O’Lear vindt duurzaamheid ook erg belangrijk.

Grote beleggers als pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen hebben nu bijna geen belangen in crypto valuta. Dit komt omdat duurzaamheid tegenwoordig een belangrijke voorwaarde is (in de reglementen) om ergens in te beleggen. Crypto die op groene stroom draait kan er voor zorgen dat grote institutionele beleggers ook in gaan stappen. Als zij mee gaan doen dan kan de koers stijgen naar 100k, 200k of zelfs 1 miljoen euro.

Crypto kopen met IDEAL

Bitvavo is een Nederlands bedrijf en geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Het is het grootste crypto platform in ons land. Kopen en verkopen van cryptomunten en terugboeken van geld naar je bankrekening doe in een paar klikken. Ideaal als je niet wilt traden op een druk beursscherm.