Bitvavo Litebit of BLOX

Als je in Nederland crypto wilt kopen dan kom je al snel uit bij Bitvavo en Litebit. Welke van de twee cryptobedrijven is nu beter? Bitvavo of Litebit? BLOX is ook een goed alternatief. UPDATE: Litebit is gestopt in 2023.

Bitvavo

Bitvavo bestaat pas sinds 2018 maar heeft zich opgewerkt tot de marktleider in Nederland. De reden waarom: het heeft de goedkoopste tarieven. Bij Bitvavo betaal je tot 0,25% aan kosten als je iets aan- of verkoopt. Bitvavo is niet alleen een broker maar heeft ook een exchange waar je crypto kunt traden. Als je regelmatig koopt en verkoopt ben je op Bitvavo verreweg het goedkoopst uit. Bovendien hoeven nieuwe klanten over de eerste 1000 euro geen handelskosten te betalen. Een account op Bitvavo is snel aangemaakt. Nadat je ID en bankrekening zijn geverifieerd kun je beginnen met kopen van Bitcoin en altcoins. Storten en terugboeken gaat via IDEAL. Je kunt met een paar euro in je account al starten.

Litebit

Litebit bestond sinds 2013 en was gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf is gestopt in 2023. Klanten konden hun geld weghalen of hun tegoeden laten overzetten naar Bitvavo. Dat heeft Litebit netjes afgewikkeld. Ze zijn geloof ik gestopt omdat ze het idee hadden dat ze te klein waren in de cryptomarkt en teveel kosten hadden.

BLOX

BLOX promoot zichzelf als het platform waarbij klanten geen technische kennis hoeven te hebben om cryptocurrency te kopen & verkopen. Dit sloeg best aan want veel gebruikers melden zich aan. Sterke punten zijn de duidelijk en overzichtelijk app en de veiligheid. De app is namelijk alleen gekoppeld aan je eigen bankrekening. Het geld kan niet elders verstuurd worden. Ook kan de crypto in je account niet verstuurd worden naar een ander account. BLOX heeft dezelfde kosten als Bitvavo en is daarom zeker een aanrader als je crypto wilt kopen op een snelle en eenvoudige manier.

Spreiden

Je kunt natuurlijk al je kaarten zetten op Bitvavo maar is spreiding van je crypto ook niet handig? Beide bedrijven zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB). Dit betekent echter niet dat je geld gegarandeerd is net als bij de bank. Gaat een platform failliet dan ben je gewoon je geld kwijt. Spreiding van je geld bij meerdere brokers is daarom geen slecht idee.

Cryptocurrency kopen

Bitcoin kopen
Ethereum kopen