Big Bitcoin Heist

Zaterdag maakte de politie in IJsland bekend dat er 600 Bitcoin miners zijn gestolen in verschillende datacenters. Met deze speciale computers worden Bitcoins gedolven uit de blockchain. De inbraken vonden plaats in december en januari maar het nieuws werd nu pas naar buiten gebracht. De waarde van de Bitcoin miners is zo’n twee miljoen euro. Maar als de computers gebruikt worden door de dieven voor Bitcoin mining dan kunnen ze nog eens miljoenen euro’s opleveren.

Big Bitcoin Heist

De media noemen de spectaculaire diefstal de Big Bitcoin Heist. In deze titel zit een verwijzing naar de Vietnamese film Bitcoin Heist waarin Interpol achter een hacker aangaat die voortdurend grote hoeveelheden Bitcoins weet te stelen. De dieven in Ijsland zijn echter nog niet gepakt.

Ijsland bitcoin minen

Computers kunnen nieuwe Bitcoins delven met complexe berekeningen. Dit vergt echter een enorme energie. Bitcoin mining is daarom aantrekkelijk in landen met lage energieprijzen. In Nederland kost het al snel meer geld dan dat het minen oplevert. Ijsland daarentegen heeft veel natuurlijke warmtebronnen waardoor de duurzame energie spotgoedkoop is. Computers hebben tevens een goede koeling nodig en ook dit is in Ijsland geen enkel probleem. Ijsland is dan ook een geliefde plaats voor Bitcoins minen. Wil je meer leren over beleggen in Bitcoins dan is de website Slimlerenbeleggen zeker de moeite waard.

Beleggen in aandelen of Bitcoin?

De koers van de Bitcoin kende een hoogtepunt van bijna 20.000 dollar in december 2017. Hierna zakte de koers naar 6000 dollar om weer op te veren naar 11.000 dollar. Is beleggen in cryptogeld wel een goede keus? Of kun je je geld niet beter in aandelen of edelmetaal stoppen?

In Europa zijn de overheden bezig met regelgeving voor de Bitcoin. Het feit dat mensen anoniem kunnen betalen roept veel weerstand op. Onderzoek wijst uit dat veel zwart geld in de Bitcoin verdwijnt. In Dubai werden onlangs 12 nieuwe appartementen verkocht aan een koper die in Bitcoin afrekende. Of cryptocurrency het geld gaat vervangen is niet waarschijnlijk. De technologie achter de Bitcoin is wel erg belangrijk. Deze blockchain zal het betalingsverkeer vereenvoudigen en de kosten sterk verlagen. Deskundigen verwachten dat binnen vijf jaar de handel en transacties via de blockchain zullen verlopen.