Gulden

cryptogeld en gulden

Gulden

De Gulden is de bekendste Nederlandse cryptocurrency. De digitale munt werd in 2014 opgericht als GuldenCoin. De Gulden deed het in 2017 rustig aan maar in december 2017 was de koers snel aan het oplopen. Op zijn hoogtepunt in januari 2018 was koers van de Gulden 42 euro cent. In april 2021 ligt de koers iets hoger dan 1 cent. Het lijkt erop dat de munt niet meegeprofiteerd heeft van de stijging van de afgelopen maanden.

Gulden niet meer te koop bij Litebit
Sinds april 2021 is de Gulden niet meer te koop bij Litebit of Bitvavo. Litebit controleert regelmatig of ze bepaalde cryptomunten moeten aanhouden of juist binnenhalen. Mogelijke redenen om de Gulden te verwijderen zijn te lage kwaliteit, te weinig handel of onvoldoende ondersteuning van het team.

Wallet

Met een wallet op je pc heb je de volledige controle over de wallet. Je computer moet natuurlijk wel virus- en spamvrij zijn anders is de veiligheid van de wallet in het geding. Een goede virusscanner is een vereiste. Vindt je dit teveel gedoe gebruik dan de online wallet in het account van Litebit. Er zijn meer dan 40 cryptocurrencies te kopen waaronder de Bitcoin en Ethereum.