Weer dip Bitcoin

Gisteren leek het goed te gaan met de koersen van de altcoins. Op 3 juni werden een paar toppen van 32.000 euro gehaald. Toen ik vanmorgen op mijn mobiel keek was ik teleurgesteld dat er weer een dip van de Bitcoin was geweest. Wat bleek? Elon Musk had afgelopen nacht wederom een tweet op Twitter geplaatst van een Bitcoin met ernaast een gebroken hartje. Niet dat de koers nu gelijk instortte maar het ging wel verder naar beneden. De koers blijft vandaag rond de 30.300. Soms iets hoger en dan weer wat lager. Even na 12.00 uur werd het dieptepunt bereikt van 29.500 euro. Ethereum kukelde van 2365 euro naar 2126 euro.

Europa e-wallet
Nieuws op het internet biedt weinig houvast. Niemand die het echt weet welke richting de Bitcoin op gaat. Berichten dat de e-yuan er over een tijdje aankomt kunnen wellicht ook een rol spelen? Ik vraag me eigen af wat straks de invloed zal zijn op crypto als de belangrijkste centrale banken een eigen digitale munt hebben. De Europese Commissie kwam vandaag met de digitale portemonnee (e-wallet) voor alle burgers. Hierin zouden EU-burgers hun paspoort, rijbewijs, diploma’s en andere documenten digitaal kunnen opslaan. Ook moet je er in de naaste toekomst een auto mee kunnen huren of een bankrekening openen in het buitenland. Voorlopig is het nog niet zover. Er wordt pas proefgedraaid in oktober 2022. Als alles dan naar behoren werkt verschijnt er een Europese app.

Digitale munten (CBDC)
Europa is ook bezig met een digitale coin maar dit lijkt niet op korte termijn te zijn. Aan de andere kant moeten ze wel opschieten want China is al in een vergevorderd stadium op een Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te geven. Zou deze coin een stevige concurrentie kunnen zijn voor de Bitcoin?

Crypto kopen

Bitcoin kopen met IDEAL
Ethereum kopen IDEAL