Veelgestelde vragen cryptocurrency

10 Veelgestelde vragen over cryptocurrency

De cryptowereld is een bijzondere wereld. De munten komen regelmatig in het nieuws en voor nieuwkomers in het moeilijk om alles direct goed te begrijpen. Het enige wat wel duidelijk is, er valt geld mee te verdienen. Er zijn steeds meer investeerders die besluiten om hun spaargeld om te wisselen over digitale cryptovaluta. Alleen zijn er vaak ook nog veel vragen die een investeerder kan hebben. Bekijk hieronder de 10 veelgestelde vragen en natuurlijk ook de antwoorden:

Is het verstandig om te investeren in cryptocurrency?

Investeren in cryptocurrency neemt altijd risico’s met zich mee. Dat is niet vreemd, want de waarde van een munt kan stijgen of dalen. De succesverhalen en spookverhalen wisselen elkaar af. Het is dan ook moeilijk om te zeggen of het verstandig is. Investeer alleen met geld dat je kan missen, zodat je niet in de problemen raakt. Wellicht maak je wel een mooie winst.

Waar kan ik de crypto-koersen in de gaten houden?

De koersen van de cryptomunten zijn op bijzonder veel websites en apps bij te houden. Je kan de site van een crypto exchange bezoeken of een kijkje nemen bij Coinmarketcap. De apps zijn ook handig, want die kan je razendsnel openen op jouw smartphone en/of tablet.

Hoe kan cryptocurrency stijgen in waarde?

Dat heeft alles te maken met het aanbod, maar ook zeker met de vraag naar de munten. Zodra een cryptomunt in populariteit stijgt, dan zal de waarde toenemen. Elon Musk bewees dat meermaals, bijvoorbeeld door veel te schrijven en praten over de Dogecoin. Hoe meer vraag er is, des te kleiner het aanbod zal worden en de waarde zal stijgen. Het draait dus ook een beetje om de timing.

Waar kan ik cryptocurrency kopen?

Cryptocurrency kan je tegenwoordig bij diverse exchanges aanschaffen, zoals . Er zijn in Nederland verschillende crypto-exchanges. De marktleider in ons land is het platform Bitvavo dat geregistreerd staat bij de Nederlandse Bank.

Waar kan ik mijn cryptomunten bewaren?

De cryptomunten die jij hebt gekocht kan je bewaren bij een crypto-exchange. Je dient jouw account dan wel optimaal te beveiligen, zodat de hackers er niet bij kunnen komen. Je kan ook zelf de munten bewaren, bijvoorbeeld in een hot wallet of een cold wallet. Vooral een cold wallet is handig, aangezien je de munten dan nooit online op zal slaan en het voor hackers onmogelijk is om erbij te komen.

Zijn cryptomunten ook verkrijgbaar met iDeal?

Zeker, het is tegenwoordig mogelijk om cryptomunten in een handomdraai te kopen met iDeal. Je kan daarvoor terecht bij één van de Nederlandse crypto-exchanges, zoals Bitvavo, LiteBit en Bitcoin Meester. Er worden ook andere betaalsystemen aangeboden, zoals een creditcard en een bankoverschrijving.

Moet ik mijzelf legitimeren bij een exchange?

Ja, het is tegenwoordig verplicht om jezelf te legitimeren bij een cryptocurrency exchange. Dat geldt voor alle exchanges en brokers uit Nederland. Echter is het heel eenvoudig om jezelf te legitimeren en duurt het een paar minuten. Sommige exchanges bieden de kans om te handelen in cryptomunten zonder jezelf te legitimeren, maar dan wel tot een vast bedrag.

Welke cryptomunten zijn het populairste?

De Bitcoin is zonder twijfel de populairste cryptomunt ter wereld. Het is ook gelijk de eerste cryptocurrency en de waardevolste munt. Andere populaire munten zijn de Ethereum, Ripple, Litecoin, Cardano, Chainlink, Dogecoin en de Polkadot. Ook de Binance Coin is steeds populairder aan het worden in de cryptowereld.

Kan ik veilig handelen bij Bitvavo?

Ja, handelen in cryptocurrency kan veilig en betrouwbaar bij Bitvavo. De exchange komt uit Nederland, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een goede reputatie. Het gehele platform is geoptimaliseerd voor de Nederlandse klanten.

Hoeveel kost cryptocurrency?

Cryptocurrency kent geen vaste prijs. Het ligt een beetje aan wat jij wilt uitgeven en welke munten je wilt kopen. Sommige cryptomunten kosten veel minder dan een cent per stuk, terwijl de Bitcoin al ruim 50.000 euro kost. Je kan het zo gek maken als jij zelf wilt met handelen in cryptocurrency.