Nieuwe cryptomunten kopen

Nieuwe cryptomunten kopen? Waar doe je dat het best? Nog niet zo lang geleden had ik gezegd op de Chinese cryptobeurs Binance maar nu zou ik het Nederlandse Bitvavo aanbevelen.

Binance is de grootste cryptobeurs in de wereld. De beurs kwam oorspronkelijk uit China maar het hoofdkantoor is al een tijd verplaatst naar de Kaaiman Eilanden. Op deze eilanden zit je bedrijf goed als je geen controle wenst of belastingen wilt betalen. Verschillende overheden en toezichthouders verdenken Binance van illegale praktijken. Geld terug boeken van Binance naar je bankrekening is erg lastig geworden.

UPDATE: in 2023 heeft Binance zich terug getrokken van de Nederlandse markt. Klanten konden hun tegoeden laten overboeken naar Coinmerce dat wel geregistreerd is bij de Nederlandse Bank.

Nieuwe cryptomunten kopen

Op Bitvavo vind je een ruime keus aan cryptogeld. Bijvoorbeeld de cryptomunt Shiba Inu (de goedkope Dogecoin) met een koers van 0,0000236 euro. Voor twee euro zou je zo’n 20.000 Shina Inu’s kopen. Qua marktvolume doet de Shiba Inu het erg goed op Bitvavo: ze staan op de tweede plek na de Bitcoin maar wel voor Ethereum.

Nucypher kopen

Een andere exotische naam is Nucypher waarvan de koers op 15 oktober als een speer omhoog ging. Op 15 oktober was de koers nog 25 cent en een dag later 1,20 euro. Oftewel bijna een vervijfvoudiging van de koers. De laatste dagen is de koers iets terug gezakt naar 1,12 euro. Het systeem erachter biedt een veilige beveiligingsinfrastructuur voor openbare blockchains. Wat is wijsheid: er iets in investeren of niet?

Request Network

Request Network ging de laatste tijd ook best goed van 0,007 euro in maart 2020 naar 0,20 euro in oktober 2021. Toch heb ik wel bedenkingen. In 2018 was de koers 79 cent. Cryptomunten als Bitcoin en Ethereum herstelden na de crash in 2018 volledig en zijn thans (in oktober 2021) weer bijna terug op hun oude hoogtepunten. Request Network is echter ver achtergebleven van zijn hoogtepunt uit 2018. Er komen natuurlijk ook zoveel cryptomunten bij elk jaar. Wellicht dat er al een betere concurrent is opgestaan die meer veelbelovend is. Kijk maar naar de Ripple. Deze populaire munt van een jaar geleden blijft ook maar steken rond de euro en haalt zijn oude top van 2,21 euro in 2018 niet meer.

Ankr, Forth en Orchid

Ik ken de cryptomunt Ankr niet echt maar ze heeft vandaag wel de grootste groei met 24%. Ook Forth en Orchid doen het goed met een koersstijging van 13%. Om in te schrijven bij Litebit heb je een ID kaart nodig (scannen met mobiel) en wordt je bankrekening gecheckt (naam + adres, niet je saldo). Met een paar tientjes (of 250 euro) kun je al met een paar klikken wat nieuwe crypto kopen.