Pepe

Pepe Coin is een relatief nieuwe digitale valuta die zijn naam en inspiratie ontleent aan de populaire internetmeme Pepe the Frog. Deze cryptocurrency werd gelanceerd in 2023. In het groene logo is een gezicht te zien van een kikker.

Technische details

Pepe Coin is gebouwd op een blockchain-platform dat smart contracts ondersteunt, wat typisch wijst op het gebruik van de Ethereum-blockchain en de ERC-20 token standaard. Deze technische keuze maakt Pepe Coin compatibel met een breed scala aan wallets en andere cryptodiensten die ERC-20 tokens ondersteunen.

Hoeveel coins

Er zijn 420.690.000.000.000 aan Pepe in omloop op dit moment. Dat zijn er 420,69 biljoen zijn. Giga veel coins dus. De prijs van 1 Pepe is ongeveer €0,00000493. De actuele koers staat in de grafiek onderaan deze pagina. Voor 10 euro koop je ongeveer 2 miljoen stuks Pepe 😉

Meme coins

Bekende meme coins zijn Dogwifhat, Shiba Inu en Dogecoin. Op het Nederlandse platform Bitvavo kan je kiezen uit tientallen (meme) coins met een grillig koersverloop. Wil je binnen korte tijd geld verdienen met crypto dan kunnen meme coins een oplossing zijn. Uiteraard kan een meme coin ook (hard) dalen in prijs.