BONK

BONK is een meme coin die eind 2022 werd gelanceerd op het Solana blockchain netwerk. De coin werd snel populair binnen de cryptocurrency gemeenschap, voornamelijk door zijn branding die inspeelt op de speelsheid en zelfspot die vaak geassocieerd wordt met internetmemes.

De naam zelf doet mij aan Rauwe Bonk (de Hulk) denken maar daar heeft het niets mee te maken. In het logo van de coin is juist een een hondenkop te zien.

Uitgifte en koers

Bij de lancering werden er 55 miljard BONK-tokens uitgegeven. Een interessant aspect van BONK is dat het een significant percentage van zijn tokens direct heeft gedistribueerd aan de vroege gebruikers van het Solana netwerk, wat bijdraagt aan een snelle verspreiding en adoptie door de gemeenschap. In de grafiek onderaan deze pagina staat de live koers van BONK. Deze bedroeg op het moment van schrijven €0,00001374 cent. Voor 1 euro zou je dan 70.000 (zeventigduizend) stuks BONK kopen. Het minimumbedrag om te kopen is 5 euro.

Alternatieve meme coins

Bekende meme coins zijn Dogwifhat, Shiba Inu, Pepe en Dogecoin. Op het Nederlandse platform Bitvavo kan je kiezen uit tientallen (meme) coins met een grillig koersverloop. Deze coins zijn zeer geschikt als je binnen korte tijd geld wilt verdienen. Uiteraard kan een meme coin ook dalen in prijs.