Koersen kelderen 18 jan 2023

Wat is er in vredesnaam aan de hand? De crypto koersen kelderen met in sommige gevallen wel meer dan 10%. Op de bekende websites in Nederland is nog helemaal niets te lezen. Alleen oud nieuws dat de koersen vermoedelijk verder zullen stijgen. Na wat zoeken in Google blijkt de oorzaak te zijn dat het Amerikaans Ministerie van Justitie een grote internationale actie gaat ondernemen tegen bepaalde crypto. Wat dit precies inhoudt is nog ongewis.

Solana en Zilliqa staan iets meer dan 10% in de min en Gala bijna 15%. Bitcoin en Ethereum houden zich redelijk goed staande met -3%.

Een Amerikaanse reporter vertelde eerder vandaag op televisie dat de Amerikaanse overheid voor miljarden aan losgeld had moeten betalen aan hackers die de luchtvaart bedreigden. Omdat dit soort zaken altijd in Bitcoin betaald wordt was de recente stijging van de Bitcoin hier aan te danken. Straks is er een persconferentie in Amerika met meer nieuws. Dan zullen we horen of er wat waarheid in dit laatste verhaal zit of dat het gewoon fake news is.