Ethereum

Ethereum is de bekendste cryptocurrency na de Bitcoin. Het platform werd in 2013 ontwikkeld door de Russisch computerprogrammeur Vitalik Buterin. De digitale munt heet eigenlijk Ether maar iedereen noemt het cryptogeld Ethereum.
[ccpw id=”145″]

Ethereum koers stijgt reusachtig

In januari 2017 was de koers zo’n 8 dollar. Twaalf maanden later is Ethereum door de magische grens van 1000 dollar gegaan! Degenen die begin dit jaar zijn ingestapt hebben dus een enorme winst gepakt. De Bitcoin had in december 2017 een waarde van ruim 19.000 dollar dus er is nog veel potentieel over. Waar ligt de grens? In Amerika worden op de beurzen in Chicago futures aangeboden in Bitcoin. Je zou denken dat dit een teken is dat de officiele markt vertrouwen heeft in de ontwikkeling van cryptocurrency.

Ethereum kopen

Een prima keus voor Ethereum kopen is de Nederlandse broker Litebit. Na het invullen van je naam, mail adres en wachtwoord is je account aangemaakt. Je ontvangt dan een email die je moet bevestigen. In je account is al een online wallet aangemaakt zodat je direct kunt gaan kopen en verkopen. Voordat je daadwerkelijk van start kunt gaan moet je eerst een cent overmaken van je bankrekening naar Litebit (ter verificatie van je bankrekening). Bij grote orders (van duizenden euro’s) dien je een kopie van je ID kaart op te sturen.

Wallet beveiligen

Een wallet is een digitale portemonnee waar je de cryptocurrency in opbergt. Als je een account opent krijg je bij Litebit een online wallet met een duidelijk overzicht van al je cryptocurrency. Heb je nu een aanzienlijke waarde in de wallet zitten dan is het verstandig om de wallet beter te beveiligen. Dit kan met een zgn ‘Twee stap verificatie’ (Two Factor Authentication). Als je voor deze optie kiest dan dien je na het invullen van het wachtwoord ook een tweede code in te vullen. Litebit werkt met Google Authenticator. Deze app van Google maakt tweede code aan om de 30 seconden. Na het invullen van de tweede code wordt er pas toegang verleend aan je wallet. Op deze manier kun je vertrouwd Ethereum kopen en stallen in je online wallet.