Ethereum kopen Nederland

Ethereum kopen Nederland

Waar kun je Ethereum kopen in Nederland? Digitaal geld is op veel buitenlandse beurzen te koop. In Nederland is Bitvavo een goede keus. Het bedrijf werd opgericht in 2018 en is geregistreerd bij DNB. Je kunt eenvoudig een account aanmaken (ID kaart scannen met app) en daarna geld overmaken via IDEAL. Je aangekochte Ethereum kun je bewaren in een persoonlijke wallet in je online account.

Koers Ethereum & verwachtingen

Ethereum is de bekendste cryptomunt na de Bitcoin. De huidige koers (eind april 2021) van Ethereum ligt rond de 2150 euro. De koers van de Bitcoin is 20x hoger en experts verwachten een koers van 100.000 dollar of meer voor dit jaar. In het kielzog van de Bitcoin worden dan ook de andere altcoins meegesleept naar hogere koersen.

Raoul Pal

De Britse investeerder Raoul Pal is een bekende persoonlijkheid in het wereldje van crypto. Hij heeft o.a bij Golden Sachs gewerkt. Hij heeft bijna al zijn geld in Bitcoin en Ethereum gestoken en is er van overtuigd dat de Bitcoin naar 100.000 dollar stijgt in 2021 en daarna richting 250.000 dollar zal gaan. De reden voor deze stijging is dat steeds meer institutionele beleggers (zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen) gaan beleggen in crypto. Raoul Pal is een echte Bitcoin fan maar tegelijkertijd optimistisch over de kansen van Ethereum. Hij denkt dat de potentie van Ethereum hoog is en dat er (verhoudingsgewijs) meer winst te halen valt met Ethereum kopen dan met beleggen in de Bitcoin.