Reddcoin

reddcoin Reddcoin (RDD) is een cryptocurrency die ontwikkeld werd in januari 2014. De digitale munt was vooral gericht op de social media om daar gebruikt te worden als betaalmiddel bij het geven van fooien.

Reddcoin koers

De koers is sinds december 2017 sterk gestegen. Er is nu veel vraag om te kopen. Een jaar geleden (januari 2017) was het net omgedraaid. De koers was op een dieptepunt beland. Een Reddcoin (RDD) kostte toen 0,000015 dollar. Er waren dagen in die periode dat het 24 uur volume aan verkopen slechts 225 dollar bedroeg. De marktkapitalisatie in januari 2017 was gedaald naar 426.000 dollar. De ommekeer kwam in mei 2017 toen de koers naar 0,0012 cent steeg. Hierna zakte de munt weer sterk terug.

In december 2017 zijn veel cryptocurrencies sterk gestegen. De Reddcoin kreeg nog eens een extra stimulans door John MacAfee die het tot ‘coin of the day’ bestempelde. Vandaag bereikte de Reddcoin koers een hoogtepunt met 0,032 dollar cent. De marktkapitalisatie is 825 miljoen dollar. (Update: er was op 16 januari een crypto crash waarbij de Reddoin koers sterk zakte)

Reddcoin kopen

De Reddcoin kan wereldwijd gekocht worden op 10 verschillende platformen. De belangrijkste marktplaats is Bittrex waar bijna 90% van de aan- en verkopen van RDD plaats vinden. Op Bittrex wordt de Reddcoin geruild tegen Bitcoin. Het platform Cryptopia uit Nieuw-Zeeland verkocht ongeveer 7%. Van de 10 platforms kun je alleen bij het Nederlandse Litebit terecht om in euro’s te betalen. Bij de andere platforms moet je in Bitcoin betalen. Omdat Litebit uit eigen vooraad verkoopt is het cryptogeld niet altijd voorradig. Je moet dan wachten tot er weer een nieuwe voorraad is.

Account met Google Authenticator

Een ander voordeel van een aankoop bij Litebit is dat je een online wallet hebt in je account. Dit is erg gemakkelijk. Deze wallet kun je beveiligen met Google Authenticator. Deze app genereert codes voor authenticatie in twee stappen. Wanneer je inlogt op je account bij Litebit dan moet je tevens een code invoeren die Google Authenticator aanmaakt. Omdat deze codes iedere 30 seconden worden aangemaakt is dit een goede beveiliging tegen een inbraak in je account. Als Litebit failliet gaat dan ben je wel je geld kwijt. Steeds meer mensen kopen daarom een hardware wallet zodat men zelf de volledige controle heeft over de gekochte cryptocurrency.