Monero

De Monero is gemaakt in 2014 met het idee om een optimale privacy te garanderen. De komst van de nieuwe coin werd lauw ontvangen en de maker stopte er zelfs mee. Hierna heeft de community in 2016 de coin overgenomen en werd de naam veranderd in Monero. Sindsdien is de coin snel gegroeid. De anonimiteit van de munt trekt echter ook mensen aan die illegale transacties willen uitvoeren. In die zin heeft de coin een slechte reputatie bij overheden. In Zuid-Korea en Australie is de Monero niet langer te koop bij crypto exchanges.

Koers & marktkapitalisatie
In 2021 bereikte de koers van de Monero een hoogtepunt van iets meer dan 400 euro. Er zijn bijna 18 miljoen coins in omloop. Dit aantal is te vergelijken met de Bitcoin. Van Ethereum zijn 115 miljoen coins in omloop en van de Dogecoin maar liefst 129 miljard.

Monero kopen Nederland

Je kunt de coin niet kopen bij Bitvavo en Litebit maar wel bij het Nederlandse Bitcoinmeester. De koers ligt op het moment (juni 2021) rond de 202 euro. Het is mogelijk om een halve munt te kopen of een klein stukje. Het minimum bedrag om crypto te kopen bij Bitcoinmeester is 5 euro.