Crypto daling zet voort

De afgelopen maanden stond het internet vol met berichten dat de Bitcoin de magische grens van 100.000 dollar zou gaan naderen. De bekende Bitcoin analist Plan B voorspelde zelfs 135.000 dollar op het einde van dit jaar. Voorlopig zit dit er nog niet in. Integendeel de crypto koersen daalden vandaag hard. De bitcoin staat ruim 5% in de min en veel crypto koersen zien een min van 8% of hoger.

Centrale banken & omikron
Een belangrijke reden voor deze koersdaling is het aanstaande besluit van de centrale banken. Verwacht wordt dat de aankoopprogramma’s van de centrale banken verminderd gaan worden ondanks de toeneming van het omikron virus. De economie is voldoende aangezwengeld en nu richt de FED zich op de bestrijding van de opgelopen inflatie. Grote beleggers stoten de meest risicovolle beleggingen af waaronder cryptogeld. Wat gaat straks de impact worden van het omikron virus op de economie? Het kabinet besloot op 18 december tot een harde lockdown in Nederland om omikron te beteugelen. Daarmee waren we het enigste land in Europa wat zo’n drastische maatregel nam.

AEX en crypto -5%
De AEX dook 13 december 2021 meer dan 5% in het rood maar is eind december weer geheel hersteld van de daling. De verliezen van de Bitcoin en Ethereum daarentegen zijn opgelopen. Eigenlijk wel vreemd want de vooruitzichten van de economie lijken beter te zijn. Het omikron virus is erg besmettelijk maar lijkt mensen minder snel ziek te maken.

Keerpunt
De Million-dollar question is uiteraard wanneer we het keerpunt naderen. De meningen hierover zijn sterk verdeeld. Waar ligt straks de bodem? Uit grafieken zijn verschillende steunpunten en bodems te halen. Toch wordt er veel getwijfeld. Bij niemand lees je een duidelijke oorzaak van de daling. In het Verre Oosten schijnen beleggers massaal uit de crypto te stappen terwijl in het Westen weer gekocht wordt. Het positieve sentiment overheerst bij ons desondanks. De meeste analisten verwachten nog steeds dat dit een dip is en gaan uit van een verdere groei in 2022. De Bitcoin grens van 42.000 dollar wordt vaak aangehaald als een belangrijke bodem. Zakken we hier door heen dan kan de Bitcoin wel eens sterk gaan dalen.

Crypto kopen

Starten met Bitcoins kopen
250 euro in Bitcoin investeren