Crypto crasht – Iran

Vrij onverwachts maakte de crypto gisteren een sterke daling. De oorzaak van deze crash is een dreiging vanuit Iran. Dat land lijkt Israël met kruisrakketten en drones te gaan bestoken. De komende 48 uur zijn cruciaal. Veel landen zijn bang dat dit tot een echte oorlog kan leiden waarbij landen zijn betrokken.

Gaat Iran vechten tegen Israël?

Tot nu toe vocht Israël tegen de Palestijnse Hamas beweging in Libanon en Israël zelf. Iraanse soldaten bevinden zich ook in Libanon maar vechten niet daadwerkelijk mee. De Iraniërs helpen de Hamas met hun rakketten en drones om zo Israël te bestoken.

Bitcoin crash – -5 tot -20%

De dreigende oorlog hakt gelijk in de koersen. Bitcoin ging de afgelopen 24 uur met meer dan 5% naar beneden (informatie van Coinmarketcap) terwijl Ethereum 8,15% moest toeleggen. Veel andere coins zakten met dubbele cijfers: Solana -13%, Cardano -13%, Dogecoin -14%, Avalanche -18% en Bitcoin Cash bijna 20%!

Altcoins krijgen klappen

Crypto is de afgelopen 7 dagen gedaald: Bitcoin -2,4% en Ethereum -3,6%. Dit viel mee maar andere altcoins kregen serieuze klappen. Zoals Avalanche met -21%, Solana -18% en Bitcoin Cash met ruim -23%. De clash met Iran zal de koersen verslechteren.

Bitcoin halving

De koersen op zaterdag 13 april 2024 zijn op het moment tot stilstand gekomen. Dit weekend gaat spannend worden. Over een week zal ook de Bitcoin halving plaats vinden. Bij vorige halvings liepen de koersen sterk op. Echter de koersen zijn de afgelopen maanden al hard gestegen toen de Bitcoin ETF’s op de markt verschenen. Nu er een oorlog dreigt kan het eerder op een echte crypto crash uitdraaien.

Crypto kopen

Cryptocurrency kopen
Crypto kopen bij Bitvavo (marktleider in Nederland)