Bitcoin nieuws 2021-08

Grayscale GBTC
De koers van de Bitcoin is opgelopen naar 41.500 euro en de vraag is (wederom): waar gaat de koers naar toe na deze mooie rally? Zoveel mensen zoveel meningen. De grafieken zouden een neerwaartse lijn voorspellen maar komt dit ook uit?

Toen de Grayscale GBTC-aandelen vrijkwamen deze zomer dachten velen dat er een daling van de BTC koers zou volgen maar het tegendeel gebeurde. Grote banken bieden hun klanten de mogelijkheid om op een indirecte manier te beleggen in crypto. Ze doen dit via speciale aandelenfondsen die de koers van BTC volgt. De aandelen moeten minimaal 6 maanden aangehouden worden en mogen niet tussentijds verkocht worden. De koers van een aandeel Grayscale GBTC is inmiddels gestegen van 30 dollar naar 39 dollar.

In januari kwamen de langverwachte Bitcoin ETF’s op de markt. Deze gaven de koers van de Bitcoin een sterke impuls.

Cuba staat cryptobetalingen toe
Cuba gaat crypto betalingen toestaan zo was deze week te lezen op het internet. De Cubaanse peso is ingestort nadat de regering de CUC (de toeristenpeso die gekoppeld was aan de dollar) afschafte in januari 2021. De wisselkoers was 24 pesos voor 1 CUC. Gewone boodschappen betaalden de Cubanen in pesos maar de andere producten worden ingevoerd en werden afgerekend in CUC. Nu de CUC is verdwenen zijn de prijzen enorm gestegen.

Amerika voert al lange tijd sancties tegen het Cubaanse bewind en dit doet de Cubaanse economie veel pijn. Geen wonder dat veel Cubanen hun toevlucht zoeken in dollars en cryptogeld. De Cubaanse centrale bank heeft daarom besloten cryptobetalingen te legaliseren.

Crypto kopen

Bitcoin
Cardano
Ethereum