Bitcoin 25000 dollar

Bitcoin heeft de afgelopen twee maanden een mooie rally achter de rug. In november en december zakte de koers tot 15.600 dollar maar de afgelopen dagen tikte Bitcoin de 25.000 dollar grens aan. Vanmorgen is de koers weer wat ingezakt. Hoe nu verder? Gaat de Bitcoin de 25.000 dollar grens passeren en verder omhoog trekken?

China pompt veel geld in economie

Over het algemeen is de stemming over crypto positief. China heeft in 2023 de lockdown achter zich gelaten. De economie gaat langzamerhand weer op toeren draaien. De Chinese Centrale Bank heeft recent een enorme hoeveelheid geld in de economie gepompt (92 miljard dollar). Ook Japan is bezig om veel geld in de economie te pompen.

Hong Kong weer crypto?

Verder zijn er geruchten dat crypto straks weer toegestaan wordt in Hong Kong. Of dit laatste waar is moet nog blijken maar de tendens lijkt positief te zijn. China verbood crypto enkele jaren geleden. De blockchain echter daar hebben ze wel veel interesse in. Als al het crypto verboden blijft in China, gaat er dan niet veel kennis over de blockchain verloren?